Loverboy, povestea de langa noi

time read
Articolul are 444 cuvinte și se citește în 1 minute.

„Prima dragoste nu a fost niciodata mai periculoasa de atat”

Cel mai bun film romanesc pe care l-am vazut in ultimii ani. Si unii vor veni cu replica aia „dar cate filme romanesti ai vazut tu?!”, iar eu voi spune „TOCMAI!”

Nu am vazut multe filme romanesti pentru ca toate au un tipar, lucrurile se misca in reluare, subiectul e mereu acelasi. De aceasta data m-am documentat inca de cand am aflat despre film. Am citit despre subiect, despre actori, despre regizor. Inainte de a vedea Loverboy am vazut Eu cand vreau sa fluier, fluier. Mi-am spus parerea intr-un alt articol si nu era una foarte enuziasta, dimpotriva. Noul film al lui Catalin Mitulescu e dovada faptului ca se poate. Realizarea unui film cu adevarat bun e posibila si la noi. Nu sunt critic de film si nu ma pricep la partea tehnica. Las pe altii sa vorbeasca pe partea aceasta. Punctul meu de vedere e unul simplu, e vorba de mesajul filmului, de felul cum a fost transmis si cum l-am perceput.

Cuplul din Eu vreau sa fluier, fluier, Ada Condeescu si George Pistereanu, se regaseste in Loverboy mult mai matur, faci cunostinta cu Luca si Veli – loverboy-ul si victima lui. Dincolo de realizarea de exceptie a filmului, acesta trateaza o problema sociala, una dintre marile probleme sociale pe care refuzam sa le acceptam sau, pur si simplu, le ignoram. Traficul de persoane. Exista traficanti, exista victime. Oamenii vad in aceste victime doar „alte prostituate” si le trateaza ca atare cu „asa merita, si-a facut-o cu mana ei”. Nimeni nu sta sa se gandeasca de ce au ales ele acel drum, daca au ales acel drum. Lipsa de informare va duce mereu in acelasi punct, ignoranta este cea care duce la orori.

Loverboy (2011)

Inainte de a vedea filmul am citit cartea Ianei Matei – De vanzare: Mariana, 15 ani, carte care trateaza tocmai acest subiect. Te cutremura sa afli ca asemenea lucruri se intampla, ca in fiecare zi e posibil sa trecem pe langa un suflet pierdut, distrus de monstruozitatea unora si sa nu avem habar. Iana Matei, implicata direct in combaterea traficului de persoane a fost consultant al acestui film, motiv pentru care povestea e cu atat mai veridica.

Loverboy este primul film romanesc la care m-am implicat mai mult decat mi-as fi imaginat. Am sperat pana la final ca Luca sa nu fie monstrul care parea a fi, am sperat ca iubirea sa il transforme si astfel sa o salveze pe fata de la un sfarsit care probabil ii va fi fatal. Si trebuie sa recunosc, sper la o continuare a filmului… Va recomand acest film. Sunt curioasa cum e perceput de voi!

4 Comments

  • Trackback: Loverboy, povestea de langa noi | Thoughts about nothing… | BunDeCitit.ro
  • Ramona Posted 20/12/2011 16:08

    chiar este unu din filmele romanesti cu substanta

  • RougE Posted 19/02/2012 16:20

    De acord cu tine,un film extrem de frumos.Pe mine m-a impresionat si cred ca acele „adaos-uri” (manele,limbjul putin vulgar,etc) au vrut sa reliefeze un adevar crud.

  • andres Posted 19/02/2012 19:41

    Eu sper ca mesajul lui sa ajunga la cat mai multe persoane… din pacate sunt multi care nu l-au inteles…

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.