Lucy, dragă, ești peste tot!

time read
Articolul are 428 cuvinte și se citește în 1 minute.

LucyThe average person uses 10% of their brain capacity. Imagine what she could do with 100%.

Să vorbim despre Lucy, dar să vorbim puțin, căci nu vreau să vă răpesc din timpul prețios. Nu se cade. Știți despre care Lucy vorbesc, da? Acea Lucy minunată pe care am așteptat-o luni întregi. Acea Lucy care, în urma unui incident nu tocmai plăcut, s-a trezit cu un IQ mare și în creștere. Acea Lucy care… Nu, nu am tensiunea crescută. Sunt calmă. Atât de calmă încât pot scrie despre acest film, deși nu intenționam.

Mi-a plăcut Lucy din două motive, Scarlett Johansson și Morgan Freeman. Dar atât. Am vrut să văd filmul pentru că am sperat, chiar am sperat, că va fi un film bun și nu povestea pe larg a trailerului. Dacă ați văzut trailerul (mă scuzați că vă spun acest lucru vouă celor care vreți să îl vedeți), să știți că aia e povestea. Hai, bine, finalul e big, filmul are efecte interesante, e colorat ca un documentar, dar… atât. Nu m-a impresionat deloc. Ba mai mult, m-a dus cu gândul la Transcendence și la restul filmelor în care a jucat Morgan Freeman în ultimii ani, m-a dus cu gândul la o Scarlett frustrată, o Scarlet care aleargă după roluri cu care să cucerească lumea – femeia de piatră dorită de toți și pe care nu o poate avea nimeni -, dar care nu fac decât să-i știrbească aura. Nu m-a convins în filmul de față, chiar și cu IQ-ul ăla dubios. Ba chiar mi se pare că a interpretat un personaj de hârtie (vai, de când așteptam să folosesc expresia asta, personaj de hârtie!). M-a întors cu gândul la Văduva Neagră. O prefer în acel rol, parol! Acolo, cel puțin, nu ne trezim cu scene trase de păr și de ce mai vreți voi (a se vedea degetele atinse a celor două Lucy precum în capodopera lui Michelangelo).

Scarlett Johansson

Haideți că m-a luat valul. Lucy nu este filmul pe care l-am așteptat. Lucy e doar o maimuță.

Vă recomand, nu filmul, ci o recenzie bună și foarte bună pe Cinemateca.eu aici. Cred totuși că au acordat prea mult timp și prea multe cuvinte acestui film. Altfel, vă doresc să vedeți filme bune! Iar eu, dacă tot îl admir atât pe Morgan Freeman, mai bine văd un documentar.

Lucy (2014)

9 Comments

 • Katlin Posted 18/08/2014 12:30

  Se pare ca toata lumea voia sa o vada pe Lucy, inclusiv eu.
  Se pare ca in urma filmului toata lumea a fost dezamagita de Lucy, inclusiv eu.

  Din trailer pare un super film, cu o idee interesanta, chiar daca a mai fost folosita, intr-un film cu Bradley Cooper, am impresia. Cu trailerul am si ramas, pentru ca de data asta lui Luc Besson nu prea i-a iesit, iar Morgan Freeman, cu tot respectul, pare ca accepta cam toate contractele posibile, in ultimul timp… destul de multe filme nu neaparat slabute, dar mediocre, da!

 • andres Posted 18/08/2014 13:43

  Daaa!!! Nu mai știam în ce film văzusem ideea. E vorba de Limitless: http://www.imdb.com/title/tt1219289/?ref_=nm_flmg_act_15
  Chiar a fost mare dezamăgirea. Și mereu spun că nu trebuie să intru în sala de cinema cu așteptări pentru că uite ce se întâmplă… Of!
  Mulțumesc pentru vizită!

 • Katlin Posted 22/08/2014 21:50

  Cu drag, imi place cum scrii! 🙂

 • Alex Posted 17/10/2014 20:10

  Va uitati la filme si le comparati intre ele, normal ca unele vor fi mai bune decat altele, dar daca va puneti putin mintea la contributie veti putea incepe sa fedeti fiecare film ca un unicat si sa percepeti mesajul pe care il transmite. Din pacate nu ma astept ca o persoana care recomanca cinematica.eu sa fie capabila de o actiune atat de complexa, dar o incercare ar fi de apreciat. Va recomand filmul Monsters al lui Gareth Edwards. Daca in acest film nu reusiti sa intelegeti mesajul faceti bine si nu va abateti vreodata de la bum-bum pac-pac-urile de duzina.

  PS: Daca vroiati realism, ar trebui sa stiti ca exista un moment in care omul foloseste creierul la capacitate 100%, anume in timpul unei crize epileptice, lucru nu foarte entertaining de vazut asa ca trebuie sa laud producatorii Lucy pentru nota de creativitate.

 • andres Posted 19/10/2014 22:29

  Alex, dragule,
  M-aș fi obosit să-ți răspund dacă nu veneai cu jigniri la adresa mea sau a prietenilor de la Cinemateca.eu (nu este cu i, apropos!). În cazul de față, îți mulțumesc pentru vizită și vizionări plăcute în continuare.

  Andres

 • aba Posted 25/10/2014 00:31

  mi- placut filmul.
  te pune sa gandesti. sa te intrebi de ce inveti , de ce sa nu inveti

 • Raisa Posted 21/11/2014 12:20

  Filmul este un film bun, cu efecte bunicele si un subiect foarte frumos: ce s-ar intampla daca ne-am folosi mai mult de 10% din creier. Insa, asta e parerea mea. Evident, Morgan Freeman a jucat, ca in majoritatea filmelor sublim. Cat despre Scarlett Johansson consider ca a fost cea mai potrivita pentru rol.
  ABA – de ce inveti? ca sa nu fii analfabeta si o „proasta” de care toti sa isi bata joc. Sa poti sa te realizezi fara sa te ajute „mami si tati”. Sa poti sa gandesti pentru tine, nu sa o faca altii si mai sunt mii de alte motive…

 • andres Posted 21/11/2014 14:24

  Mulțumesc pentru vizită și impresii, Raisa!
  Morgan Freeman, da, sublim. <3

 • Dillylol Posted 26/01/2015 11:34

  De obicei cand imi place un film timpul trece foarte repede.La inceputul filmului trebuie sa ai un pic de rabdare pana se contureaza actiunea ,desfasurarea filmului.Dupa ce incepe actiunea , filmul este unul care te tine lipit de ecran pana la genericul de final.Concluzia : mi-a placut f mult , unul din filmele mele preferate pentru anul 2014

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.