Necunoscutul: 13 negru

time read
Articolul are 222 cuvinte și se citește în 1 minute.

Am primit prima leapsa marca PiratulCinefil! Subiectul e simplu, recomandarea unui film cat se poate de necunoscut, dar care ne-a intrat cumva in inima. Si am stat, m-am gandit. Gandul mi s-a dus la unul. Am mai cautat prin listoiul meu cu filme vazute. Gandul mi-a ramas lipit de acelasi film. 13 Negru.

Imi aduc aminte ca l-am vazut la cinema, cu ocazia unei vizionari organizate de Cinemagia, acum vreo 4 ani. Era intr-o sambata dimineata, la ora 10 inainte de Craciun. Par detalii, insa a vedea un film de genul asta la o ora atat de matinala, sambata si in ajun de Craciun, nu e tocmai de colo (pentru mine cel putin). Filmul mi s-a parut ciudat si tras de par, insipid chiar. M-a enervat la culme ca era in ceha si subtitrarea in franceza. Nu intelegeam mare lucru. Privind filmul de la cativa ani distanta, impresiile se schimba cu totul. Faptul ca este alb-negru face ca tensiunea sa se accentueze. Pana la urma nu cred ca era nevoie sa se rosteasca niciun cuvant, putea fi in orice limba pentru ca acel „13” spune tot: 13 oameni, 13 gloante, ruleta ruseasca, extazul pariorilor, disperarea jucatorilor. De ce intra acei oameni in joc? Ce se intampla de-a lungul jocului? Cat de genial e finalul? Aflati vizionand filmul… daca aveti rabdare si chef de lipsa de culoare.

13 – Tzameti (Negru) (2005)

3 Comments

 • Ionu Posted 25/10/2011 23:29

  ai fost rapida :)… am vazut varianta americana a filmului si chiar m-a surprins…un remake care pentru mine l-a scos din anonimat pe cel din 2005.

 • andres Posted 26/10/2011 11:51

  Mi se mai spune speedy! 😛
  Nu stiam de o varianta americana… acesta stiu ca m-a enervat rau atunci, dar finalul m-a lasat cu gura cascata.

 • m@ri@n Posted 26/10/2011 12:26

  Bun de tot. nici remake-ul nu e rau, mai ales ca e tot de acelasi regizor.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.