O noapte de februarie…

time read
Articolul are 454 cuvinte și se citește în 2 minute.

Mi-am mai aprins o tigara. Fumul se imprastie ca o ceata lenesa printre zecile de corpuri miscatoare, suflete ratacite in noapte cautand companie, mangaiere, sarutari si, de ce nu, iubire. Inchid ochii si las muzica sa-mi patrunda in suflet si sa-mi anestezieze simturile toate. Un brat imi cuprinde mijlocul si ma trage acolo, in mijlocul lor. Imi pierd sirul gandurilor in pasi de dans. Dar ii vad, ii simt cum stau la panda. Ele se misca lasciv, ei mai cer o bautura, doua, nenumarate. Isi cauta curajul in alcool si lasa fumul se se duca spre ele, obiectele dorintelor, fanteziilor de o noapte. La un moment dat se produce decliclul. Inhibitiile cad pe jos axfisiate. Se vor trezi probabil in dimineata urmatoare in paturi necunoscute. Isi vor aduna hainele imprastiate pe jos si vor sari in primul taxi…

M-am intors la tigara mea. E stinsa de un timp, de o viata. O reaprind si las flacara chibritului sa arda. O privesc pe ea de dincolo de bar. Imi vede zambetul si intoarce privirea pentru o clipa. Ma priveste iar. Are zambetul inghetat. E intrigata. Ce vreau? De ce ma uit la ea? Are probabil impresia ca… Dar nu. E frumoasa. E atat de frumoasa si totusi atat de singura. Imi cauta privirea iar si iar. E atat de usor sa cuceresti o femeie… E nevoie de un zambet. Si era un el cu o bere in fata. Se uita insistent la ele. Erau doua. Nu mi-am dat seama pe care o vroia, poate ca nici nu conta. A ajuns langa ele tot privindu-le, insa a gresit. A uitat sa zambeasca. Fetele se uitau prin el, se hlizeau si dansau. El a disparut.

Muzica e data tare, se schimba prea repede, e prea agitata. Sunt lipita de tine. Ne miscam intr-un singur corp si am senzatia ca visez. Este fumul de la atatea tigari, din atatia plamani care se amesteca fara incetare cu sunetul. Il inspiram si uitam de noi intr-o mare de vise, intr-o noapte difuza. O imbratisare fara sfarsit. Privesc lumea din bratele tale si pare mica. Este frumoasa. Plina de speranta si zambete ametite cautand ceva, mereu altceva. Te ador lume frumoasa pentru ca prin tine exist si eu. Se stinge totul intr-o ceata deasa. Noapte buna multime, noapte buna fata frumoasa si baiat singur. Noapte buna le spun lor pentru ca a mea este deja superba. Te sarut si ma invelesc in bratele tale. Adorm zambind cu visul indragostit asteptandu-ma undeva intr-o vara.

Astazi nu a nins, prima duminica linistita. Ceata s-a lasat si a desenat o imagine de poveste. Lumina portocalie. Crampeie de amintiri imi vin in minte. Fum, muzica, zambet, dans, imbratisare, sarut, taxi, luminile orasului, noi. Noapte buna!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.