O sa vina vara…(III)

…adusa de vant. Acum e parca mai aproape… cu o ora, cu o zi, cu o noapte. Atunci cand visez la vara simt cum trece timpul, cum uit sa respir. Asteptand acel moment din viitor obisnuim sa pierdem clipele prezente. Trec pe langa noi ca ploile nedorite – si noi pe langa ele ca umbrele in noapte.

Ma plimbam intr-o noapte aiurea. Eram doar eu si gandurile mele. Si erau atat de agitate… iar eu linistita in linistea de afara, sub lumina portocalie a felinarelor. Nu-mi aduc aminte cat am mers, cand am ajuns acasa, cati oameni am intalnit in cale… Eram doar o alta umbra in cautarea unei nopti de vara. Pasii m-ar fi dus spre plaja, pe nisipul rece al noptii, spre valurile negre, agitate de vant. Daca as fi inchis ochii probabil as fi putut simti o briza timda pe fata.

Si totusi am pasit prin orasul asta prafuit si de multe ori atat de trist. Vara il va resurscita intr-o zi de mai. De ce mai? Nu pot sa explic. Stiu doar ca in fiecare an luna mai aduce vara. Este luna in care are loc trecerea de la primavara la vara. S-a intamplat sa ploua, s-a intamplat sa fie soare, s-a intamplat sa fiu fericita sau trista, sa plang sau sa rad. De fiecare data m-am trezit insa cu vara la usa, daca nu-i deschideam intra singura pe geam.

Fie ca venea cu imbratisarea parintilor, fie ca venea in zambetul prietenilor, vara imi intra in suflet in luna mai. Imi plac si alte luni – iulie, august, septembrie – da! imi plac lunile de vara, insa niciuna nu se compara cu mai. Este luna in care soarele straluceste diferit, in care ploaia e mai calda si cerul mai senin…

„In nici un an nici o alta luna nu incepe cu aceeasi zi a saptamanii ca luna mai„.

Inca putin si aceasta luna va face loc verii. Vor inflori zambetele pe fetele tuturor, doar se mai numeste si „florar”. Iar eu voi imbratisa din nou cu privirea verdele plopilor de pe stadion. Nu stau eu langa padure, insa ma pot lauda cu un peisaj foarte verde in fiecare dimineata de vara!

(to be continued – oare?)

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.