Omul care aduce speranta

time read
Articolul are 520 cuvinte și se citește în 2 minute.

Man of steelPeople are afraid of what they don’t understand.

Un barbat in costum iese in fuga din cladire. Priveste in stanga, priveste in dreapta, apoi isi scoate ochelarii si trage de nodul cravatei. Se opreste o clipa si, in timp ce desface primul nasture al camasii, vedem un S rosu desenat pe albastru. Cam asa era Superman pe vremuri. Daca va asteptati sa-l reintalniti in productia de anul acesta, atunci veti fi dezamagiti.

Noul Superman – Man of Steel – este barbatul care aduce speranta. S, pe Krypton, este un simbol pentru speranta. Mi-a cam placut jocul de cuvinte, insa a fost putin fortata ideea. S – Hope, nu prea merge. Puteau sa zica ceva pe limba kryptonienilor, insa, cum engleza e limba universala, au reusit sa scoata doar „The symbol of the House of El means hope”. M-am abtinut sa nu intreb de ce S si nu H… Trecem mai departe.

Daca Supermanul clasic era barbatul care salva situatia si pe Lois Lane, in noul si modernul Superman, eroul nostru este privit din cu totul alt unghi. De aceasta data, reflectoarele sunt orientate catre trairile lui. Facem cunostinta cu barbatul Clark Kent, barbatul care se ascunde in pielea supereroului. Multi (din cate am auzit si citit) au fost dezamagiti de film. Se asteptau poate la un alt Avengers, Iron Man sau Thor, la un film cu momente comice si batai peste batai. Da, au fost batai, dar filmul a surprins anumite momente pe care vechiul Superman nu ne-a lasat sa le vedem. Am privit putin prin ochii eroului, prin ochii lui de copil, de adolescent si, mai tarziu, de barbat – erou in devenire.

Nu imi dau seama daca Henry Cavill a fost alegerea cea mai buna pentru a-l interpreta pe acest erou al copilariei noastre, marele si minunatul (barbat in colanti) Superman. Desi Christopher Reeve nu va putea fi inlocuit vreodata ca si Superman, Henry Cavill vine sa il duca pe Superman pe alte culmi. Daca sunt clevetitori printre voi, luati aminte ca acum Superman stie sa isi puna chilotii pe sub costum, pam-pam! Si, ca sa fac o mica paranteza, Cavill imi place tare mult inca de cand am vazut The Tudors. Are aer de erou.

Man-of-Steel-Kal-El

Desi filmul a fost plin de emotii, romantismul a lipsit cu desavarsire. Da, protagonistii s-au pupat, dar parca a fost o apropiere fortata. Amy Adams si-a jucat rolul foarte bine, m-a convins ca poate fi Lois Lane (am fost sceptica in aceasta privinta), insa nu a fost lasata sa se desfasoare. Eu as mai fi pus cateva pasaje in scenariu, dar na, poate ca se pastreaza romantismul pentru Superman 2.

Si, ca sa nu mai lungesc vorba, recomand acest film. Este grandios pe alocuri, dar si emotionant. Si daca ideea de Superman resurscitat nu va atrage foarte tare, atunci luati in considerare distributia: Henry Cavill, Amy Adams, Russell Crowe si Kevin Costner – da, chiar el, minunatul Costner de care imi era tare dor. Pacat ca a avut un rol atat de scurt.

Multi dintre voi ati vazut filmul. Chiar sunt curioasa ce parere aveti, ce impresii v-a lasat… Superman vechi sau Superman nou?

Man of Steel (2013)

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.