Omul care nu exista – Mr. Nobody

time read
Articolul are 255 cuvinte și se citește în 1 minute.

„Nu putem da inapoi, de aceea e atat de greu sa alegem. Trebuie sa faci alegerea corecta. Daca nu alegi, totul ramane posibil.”

Dupa ce mi-a fost recomandat in cateva randuri, am reusit sa vad Mr. Nobody. L-am vazut in doua reprize a cate doua ore. Nu m-am plictisit si am avut timp sa-l diger. Si este destul de greu digerabil. Ideea seamana foarte mult cu The Butterfly Effect, insa de data aceasta lucrurile par mult mai alambicate. E vorba de alegeri, de posibilitati, de variante. E ca o analiza amanuntita a tuturor realitatilor posibile. Fiecare alegere conduce la ceva, fiecare decizie are un final mai mult sau mai putin fericit. Ceea ce facem noi, acum, e foarte posibil sa aiba un oarecare efect asupra altei persoane in cu totul alta parte a lumii. Mi-a placut ideea de baza, daca nu facem nicio alegere orice e posibil. Daca totusi facem o alegere, am pornit pe un drum. A nu stii care este acesta, e totusi un dar pentru noi. Nimic nu ar fi fost mai groaznic decat sa stim catre ce final ne indreptam, care ne este destinatia… Va recomand aceasta poveste, a omului care nu exista. Teoria lui e de retinut! Asta nu inseamna ca e cazul sa ne apucam sa desenam variante posibile ale destinatiilor noastre. Ar fi cam mult.

Mr. Nobody (2009)

PS. Si cele mai grele alegeri sunt cele legate de iubire… Oare de ce? De ce iubirea ne da atatea batai de cap? De ce iubirea ne este centru de univers?

8 Comments

 • sebubu Posted 14/09/2011 09:06

  il ai?
  il vreau si eu….

 • andres Posted 14/09/2011 10:27

  Da, sigur! Pe ce cale sa ti-l trimit? 🙂

 • sebubu Posted 14/09/2011 17:21

  pe calea stick-ului 🙂
  te sun poate trec pe la tine sa il iau

 • Alex Posted 15/09/2011 22:48

  L-am audiat cu o deosebita placere acum aproape jumatate de an si l-am recoamdat prietenilor. Pacat ca lor nu li s-a parut la fel de interesant. Daca ti-a placut Mr. Nobody iti recomand „The air I breathe” cu Andy Garcia si Brendan Fraser (da, stiu: THE Brendan Fraser ! Dont judge before you watch (:)

 • andres Posted 15/09/2011 22:59

  Alex, iar ma tentezi??? Nu am timp de filme, dar daca primesc recomandari din astea trebuie sa vad… 😀
  Mr. Nobody a fost superb! Multumesc!

 • Alex Posted 16/09/2011 00:19

  Te-am mai tentat eu vreodata ? ;;)

  Cu multa palcere si vizionare placuta in cazul in care slabiciunea te va cotropi 😛

 • andres Posted 16/09/2011 10:59

  Aaaa!!! Scuze, am confundat Alex-ii! 😀 Sunteti multi, ce sa fac 🙂

 • m@ri@n Posted 18/09/2011 11:34

  Mr nobody este greu de digerat, dar scenariu este bine pus la punct. The Air i Breathe e interesant. Daca nu ma insel o cinefila convinsa (Adina) si-a inceput blogul cu acest film. 🙂

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.