Orice cu inimioare, multe inimioare…

time read
Articolul are 482 cuvinte și se citește în 2 minute.

De cateva zile am in minte imaginea a zeci de oameni ce trec grabiti incoa’ si-ncolo, oameni fara chip, fara zambet. Doar umbre singulare… Si ii vad in fiacare zi. Trec pe langa mine. Incerc uneori sa privesc dincolo de ceata diminetii, sa privesc prin zidul ce si l-au ridicat in jur. Imi imaginez cat de fericiti sunt ei de fapt, cat de veseli, iubitori si calzi… Dar imaginea frumoasa de obicei se izbeste de privirea rece. Nu stiu ce as vrea sa gasesc in privirile lor, un licar de zambet, un vis de noapte, o dorinta ascunsa ce-si spune ruga dis-de-dimineata. Dar nu. Zidul e gros. Nu pot sa-l trec, sa-l patrund.

Si astazi, umbrele mele dragi au zambit, dar cu zambete agitate si tafnoase. Am trecut in drum spre casa prin Unirea ( sa intreb a nu stiu cata oara de un remediu Feng Shui, pentru ca de, trebuie sa imi completez „gradina zoo”) si m-am impiedicat si pierdut in nebunia si febrilele cumparaturi de Vday! Ufff. Nebunie! Serios, e mare nebunie! Inimioare, canute cu inimioare, ursuleti cu inimioare, floricele cu inimioare, felicitari cu inimioare, cesulete cu inimioare, baloane cu inimioare, peste tot inimioare. Astazi e plin de inimioare rosii-rose si maine gol. Maine va fi un mare gol, unul sec si fara sens.

Mi-ar placea enorm sa vad inimioare tot timpul anului, sa vad pe strazi barbati cu buchete de flori, femei zambitoare si parfumate, mai mult zambitoare decat parfumate, sa vad maini intinse si usi tinute pentru doamne senine, sa aud dorinte soptite si melodii dragute. Dar nu. Vday dureaza doar o zi. Un 14 supraparfumat si supraincarcat de dulcegarii – maine amare. Pentru unii iubirea e concentrata intr-o zi importata ce isi pierde farmecul dupa miezul noptii, ca o cenusereasa incercanata, franta de oboseala de peste zi.

Iubriea e mai mult decat 14 februarie, iubirea e pentru fiecare clipa, pentru fiecare zi. Iubirea vine in doze mici pentru ca e de esenta tare. Iubirea trebuie administrata in fiecare zi… cu un cuvant, o ciocolata, o melodie, un film, un trandafir, o fotografie, o carte, o frunza, un biletel cu te iubesc, un mail, un telefon in miez de noapte, un sms in mijlocul zilei, un pahar de vin, o cina romantica, o lumanare parfumata inainte de culcare (si somnul dispare brusc ;)), un cercel, o bricheta, o esarfa, un ceas, o cravata… si cate nu sunt. Pun pariu ca oricine poate gasi o atentie pentru fiecare zi din an (chiar si pentru anul viitor) fara sa se repete. Si nu e nevoie de atata imaginatie cand exista google!

Ce incerc sa spun aici e ca mi-ar placea sa vad si maine zambetele de trandafir, sa nu ma mai lovesc de ziduri… dar na, mi-ar placea. Nu inseamna ca voi primi… Doar am si eu un zid al meu pe care altii nu il pot patrunde. Si nu e zidul de facebook! 😛

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.