Păpușă, ne jucăm?

time read
Articolul are 500 cuvinte și se citește în 2 minute.

AnnabelleThere are things happening that can’t explain.

Unul dintre lucrurile inexplicabile legate de Annabelle este încadrarea în categoria horror. Da, trailerul este bun(icel), te duce cu gândul la buhuhu-uri, dar filmul… offf, aș vrea să am cuvintele la mine, să fie toate sub formă de roșii, castraveți. Aș face o salată, yum-yum!

Să vă spun de ce nu mi se pare horror. E simplu, foarte simplu. Nu am avut nici cea mai mică tresărire. Potențial avea, pentru că na, păpușa are chipul perfect pentru un horror. Din pacate rezultatul a fost cel horror: am râs. Păi așa? Parcă au fost mai multe faze de speriat în The Haunted House 2 (păpușa este și acolo personaj principal și chiar își face treaba!) –  e și cretin filmul, așa că nu o luați ca pe o recomandare.

Annabelle este păpușa pe care John Form o dăruieștie soției sale însărcinate, Mia, și pe care aceasta o căuta de mult timp pentru a-și completa colecția (care este totuși incompletă fără Chucky și soția sa, dar fie, poate că femeia vrea doar păpuși mirese). Toate bune și frumoase până într-o noapte când vecinii se dovedesc a fi un cuplu de sataniști în pijamale care îi atacă pe bieții oameni. Iese cu sânge, cu păpușă blestemată și un A desenat pe perete. M-am gândit la A din Pretty Little Liars, film cu mult mai scary (uneori) decât Annabelle. Explicația pentru acel A va veni mai târziu, când protagonista va descoperi o librărie, pentru că, da, răspunsurile sunt în cărți. Întotdeauna. Apoi urmează alte și alte scene care se doresc horror, dar sunt amuzante. Ori sunt eu nițel tralala?

Annabelle

Din tot filmul, intro-ul mi s-a părut cel mai reușit. Tot ce se întâmplă cu un an înainte e poveste de legănat pisica. Iar comparația cu The Conjuring… uff, nu o pot combate, căci nu l-am văzut (trailerul pare interesant totuși). Recomandă cineva?

Îmi plac filmele horror, chiar îmi plac, iar anul acesta a venit cu o serie de filme care m-au încântat. Cel puțin după titluri și trailere. Deși nu le-am bifat pe toate, cele vizionate până acum m-au dezamăgit. Cele pe care le am de vazut, ei bine, e foarte posibil să rămână la stadiul de văzut. Poate ar trebui să-mi îndrept atenția către poveștile marelui King, Stephen King. De acelea sigur nu voi fi dezamăgită.

Voi ce filme horror ați văzut în ultima perioadă și ce recomandați? Și ce filme ați văzut, dar nu recomandați? Nu de alta, dar timpul este prețios. Dacă e să ne speriem, atunci să ne speriem bine!

Annabelle (2014)

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.