Primăvară în regatul de gheață

time read
Articolul are 533 cuvinte și se citește în 2 minute.

Frozen

Some people are worth melting for.

Atunci când vezi un film și, pe măsură ce se desfășoară acțiunea, te apucă oftatul, zâmbești aiurea sau exclami: ce frumoooos! ce tare! băăăăi, așa ceva!, cu siguranță este un film bun. Poate fi vorba de scene de acțiune bine realizate, de efecte 3D, de replici deștepte, de muzică sau culoare. Oricare ar fi stimulul care ne gâdilă, ar trebui să ne administrăm o doză din timp în timp. Nu de alta, dar pisicul (psihicul) nostru are nevoie de hrană potrivită pentru a-și încărca bateriile.

Din toată vorbăria de mai sus v-ați fi așteptat să vă recomand un film genial. Poate Birdman, prospătul premiat cu Oscar? Poate Predestination, filmul care mi-a tăiat respirația? Sau poate Mortdecai, cel care m-a amuzat teribil? Ei bine, nu.

Pentru că suntem la un pas de anotimpul colorat, vă recomand un film numai bun de văzut în week-end. O animație: Frozen (Regatul de gheață). L-ați văzut? Sunt convinsă că mulți dintre voi veți răspunde afirmativ. Pentru restul atât vă zic: trebuie văzut!

Într-o sâmbătă noapte, neavând chef de acțiune, de horror-isme, de comedii răsuflate sau orice altceva, am pășit în lumea colorată din Frozen. M-au încercat toate stările de mai sus. Am oftat, m-am minunat, am stat cu inima în gât de emoție și, la final, am răsuflat ușurată. Povestea ca povestea, te prinde, te captivează. Dar culorile, vai! Sunt minunate. Mi-au plăcut detaliile – de la decoruri până la firele de păr ale personajelor, mi-a plăcut fluiditatea mișcărilor, mi-au plăcut expresiile lor. Să zicem că aveam nevoie de o poveste, de muzică și de un final fericit. Animațiile, în general, îți oferă aceste lucruri. Uneori, îți depășesc așteptările.

Frozen pe scurt: Anna și Elsa, prințese-surori, sunt despărțite de un blestem care cufundă întreg regatul într-o iarnă veșnică. Elsa e cea care aduce iarna, Anna este cea care va trebui să salveze regatul. Anna crede că din cauza ei s-a înfuriat Elsa și pleacă într-o călătorie inițiatică (partea cu călătoria inițiatică mă duce cu gândul la comentariile din generală/liceu la basme – Anna e un fel de Greuceanu) în care, alături de frumușelul Kristoff, al lui ren – Sven și simpaticul Olaf, va reuși să salveze ziua. Mai mult, dacă aveți frați sau surori, veți empatiza și mai mult cu personajele.

 worth-metling

Dacă povestea vi se pare banală, atunci trebuie neapărat să vedeți filmul. Este ca un balsam pentru starea de spirit (dar, vai, ce siropoșenii zic!), vă va face să zâmbiți și somnul vă va fi liniștit. Cine a zis ca animațiile sunt pentru copii, nu a greșit. Unii dintre noi, cei fericiți aș zice, nu încetăm să fim copii. Să mă contrazică cineva!

Frozen (2013)

Acum, uitați-vă la clipul acesta:

FROZEN – Let It Go Sing-along

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.