Real Steel: cum se antreneaza un robot

time read
Articolul are 301 cuvinte și se citește în 1 minute.

A fost odata ca niciodata un fost boxer care avea un robot. Si omul nostru era incapatanat, lua decizii pripite si si-o cam lua in freza. Bine, nu el personal, ci robotul. Si apoi a aparut fiul, pustiul care ii schimba lumea haotica. Il face sa-si doreasca mai mult de la viata sau, mai bine spus, ii da un sens vietii.

Am vazut Real Steel cu entuziasm si incantare, doar e vorba de un alt film cu Hugh Jackman, unul dintre preferatii mei. Desi actiunea se petrece undeva in viitor (in jur de 2020), evolutia o regasim doar la partea de otel, robotii si, evident, luptele. In rest omenirea pare a fi stagnat cu totul, aceleasi campuri, masini, haine, nimic diferit fata de zilele noastre. Accentul e pus pe evolutia omului din punctul de vedere al instinctelor primare, violenta e interzisa prin lege. Boxul, fiind considerat a fi un sport prea violent, este ilegal si in lupte sunt folositi robotii. Sa fie asta un mesaj ascuns al filmului? „Haideti sa reducem violenta cumva!” Poate. Altfel nu imi explic de ce atmosfera din afara ringului e lasata intr-un plan secundar care nu se cere schimbat, care nu cunoaste evolutie.

Real Steel (2011)

Mi-au placut foarte mult scenele de antrenament, Max – Atom, dar si Charlie – Atom. Fluiditatea miscarilor si comunicarea tacita intre robot si copil te face sa-ti doresti ca robotul sa simta, sa vorbeasca, sa aiba o reactie imposibila in viata reala, dar atat de posibila in film. Real Steel este genul de film la care, chiar daca ti se povesteste totul scena cu scena, inclusiv finalul, trebuie sa il vezi. Imaginile, desi sunt intunecate cele mai multe dintre ele, se cer a fi vazute pe ecran mare eventual. Au o stralucire aparte. Si Hugh pe ecran mare e… Hugh Jackman. Adica de vazut!

10 Comments

 • m@ri@n Posted 23/10/2011 11:52

  2020 nu e asa departe, poate lume nu o sa evolueze cu mult 😛
  referiotr la film, regret din ce in ce mai mult ca mi-a fost lene sa ies din casa si ma ma duc la cinema 😛

 • andres Posted 23/10/2011 12:03

  m@ri@n, sa stii ca nu e timpul pierdut!
  Legat de evolutie, nu e 2020 asa departe, dar totusi… sunt cateva generatii de roboti aparute, si restul e pus pe stand by, cam dubios. Oricum, accentul s-a pus pe ceea ce trebuia. 🙂

 • Adrian Posted 23/10/2011 14:47

  Da! Am vazut filmul si cum am spus si pe FB: MERITA VAZUT LA CINEMA! Bine, un alt obiectiv punctat in film a fost faptul ca totusi oricat de evoluat ar fi un robot, omul totusi are o capacitate de adaptare mult mai buna.
  Recomand cu caldura filmul sa fie vizionat pe ecran CAAAAAAT MAI MARE! 🙂

 • cata Posted 23/10/2011 20:45

  e un film care merita toti banii

 • Ionu Posted 23/10/2011 23:18

  sincer sa fiu nu prea am fost impresionat iar o vizita in cinema nu stiu daca chiar ar merita dar pentru perioada asta mai slaba la nivel de premiere…l-am incercat si eu.

 • andres Posted 23/10/2011 23:38

  Ionu, cred ca e vorba de perceptie… ce anume ti-a placut si ce nu? Ce ai fi vrut mai mult? 😀 Eu clar as fi vrut mai mult dans cu robotul! 😛

 • Trackback: Blogosfera cinefila 11 | FilmSinopsis
 • Filmul de 10 Posted 24/10/2011 15:34

  Un film de nota 10.
  Merita vazut

 • Ionu Posted 25/10/2011 19:18

  paote as fi vrut o poveste mai „inchegata” cu ceva interpretari mai bune luptele si dansul l-au mai ridicat :))

 • andres Posted 25/10/2011 22:42

  Mie mi-ar placea o continuare, nu stiu de ce. Sa dezvolte putin ideea asta de robot luptator (si, evident, dansator), dar din acest punct de vedere, al inlocuirii violentei intre oameni. Si clar sa fie tot cu H.J. Altfel isi pierde farmecul. 😀

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.