Să-i spui că va ploua

time read
Articolul are 272 cuvinte și se citește în 1 minute.

Are ochii verzi. Nu este vreo Ana sau Maria, nu e nici Elena sau Laura. Este o ea oarecare. Este fata care, zi de zi, rătăcește prin oraș. O vezi cu o umbrelă înflorată în zilele cu soare și cu o pălărie cu boruri largi atunci când plouă. Miroase a iasomie și a mentă. Trebuie să treci pe lângă ea o dată și o recunoști. Îi simți parfumul și apoi, după câțiva pași, culoarea ochilor ei îți apare în minte. E ca fulgerul care îți rămâne pe retină și îl vezi din ce în ce mai intens cu ochii minții.

Și mai e ceva. Dacă ești suficient de aproape o poți auzi fredonând o melodie și, uneori, se oprește din mers și ridică ochii spre cer. Atunci când norii se înghesuie pe cer ea spune așa, dintr-o suflare, you are my sun. În zilele cu soare murmură versurile melodiei ei ciudate.

Am încercat să-i desenez o poveste, să-mi imaginez viața pe care o duce, însă nu am reușit nici măcar să-i desenez chipul. Este doar o ea cu ochii verzi. O ea care se plimbă, care își dă părul după ureche ori de câte ori adie vântul, care, din când în când, calcă strâmb și șchioapătă puțin. Dacă o vezi mâine, prin oraș, te rog să-i spui că va ploua din nou. Să nu mai lase umbrela acasă.


DJ Shah – You Are The Sun

Sursă foto

2 Comments

  • bogdan Posted 25/06/2014 23:05

    Aah, Andreea, indraznesc eu s-o deconspir, desi fac asta cu teama de a nu o speria si de a o face sa se retraga intr-un colt al ei. Fata cu ochii verzi nu isi ia umbrela sau palarie in functie de cum e vremea, ci dupa cum isi doreste ea sa se poarte. Nu conteaza ca afara picura, daca ea are chef de palaria cu boruri largi. Nu-i pasa de ploaie, chiar ii place uneori. Degeaba o sfatuiesti sa ia una sau alta, ea o sa ridice din umeri, o sa-ti zambeasca usor din coltul buzelor si o sa-ti intoarca spatele. De fapt, ea stie foarte bine ca soarele ei nu o paraseste, caci soarele exista chiar si in zilele cu ploaie iar daca nu-l vezi, nu inseamna ca a disparut. In fond, zilele cu ploaie sunt tot zile cu lumina, deci soarele nu a parasit-o. As sfatui-o sa fie prudenta in noptile cu ploaie. Dor adesea.

  • andres Posted 26/06/2014 13:17

    Bogdan, eu cred ca tu o cunosti pe fata asta. Ai prins foarte frumos povestea din spatele cuvintelor mele. Sunt curioasa ce se intampla in noptile cu ploaie… 🙂

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.