Sa vina primavara!

time read
Articolul are 250 cuvinte și se citește în 1 minute.

Este 1Martie, oficial e primavara. Iarna se incapataneaza totusi sa stea. S-a agatat cu frigul ei de noi si sta in loc, isi mai arunca un fulg sau doi in aer si rade cu dusmanie „nu plec! nu plec!”… Nu ar fi cine stie ce, am mai avut ierni prelungi (nu imi aduc aminte cand) si am rezistat, ne-am mai plans noi si in alti ani. Acum insa parca nu mai merge. E ceva in neregula. Suntem pregatiti pentru primavara, mintea noastra a trecut pe modul primavara, dar corpul se loveste inca de iarna.

Si suntem tachinati din zi in zi cu cate o raza de soare firava, apare speranta si brusc gerul rade iar de noi. Dusmanos si rece. Imi doresc atat de mult sa vad soarele, sa ii simt caldura, ca el parca mi-e luat si ascuns acolo intr-o ghereta de nori. Si il astept de la Craciun, nu de o zi doua! Am auzit sau citit mai demult cum ca noi suntem fiinte solare, ca ne hranim cu lumina si caldura. Si cam asa este, de acolo ne luam energia si zambetul si visele…

Sa vina primavara aia mai repede, nu mai zic vara, macar primavara. Sa isi infloreasca visele alaturi de noi. Copacii sa se trezeasca la viata, sa inmugureasca, sa infloreasca. Zambilele si ghioceii sa se dezmorteasca si noi sa ne bucuram de fiecare zi cu soare si parfum… Si, pentru ca suna a incantatie, voi spune si abracadabra, poate-poate!

Un martie minunat sa aveti!

2 Comments

  • lotusul Posted 02/03/2011 10:07

    Abracadabra 🙂
    Pai sigur ca primavara n-o sa reziste acestei chemari 🙂
    Stiu eu sigur c-o sa vina 🙂

  • andres Posted 02/03/2011 16:57

    In fiecare dimineata ma trezesc cu speranta ca a rasarit soarele si imi revin brusc… dar spun incet abracadabra 😀

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.