Scufita rosie si lupul cel mare si rau (?!)

time read
Articolul are 263 cuvinte și se citește în 1 minute.

Who’s afraid of the big bad wolf?

Am vazut Scufita Rosie dupa ce am auzit in stanga si in dreapta ca ar fi slab, slabut, asa si asa… Nicidecum vreun fenomen. Neavand asteptari cine stie ce, l-am luat ca atare. Un film care ar fi putut fi genial si cam atat. Ce mi-a placut… Distributia – actorii sunt deosebiti si bine alesi, atmosfera de poveste, cum au desenat si atins puncte importante din poveste si coloana sonora. Ce nu mi-a placut… multe. O asemanare deloc placuta cu Twilight. Faptul ca regia a fost semnata de Catherine Hardwicke, aceeasi Catherine a Twilight-ului, s-a simtit. Pana si in dialoguri am simtit ceva familiar.

Red Riding Hood (2011)

A reusit totusi sa insereze un mister aparte, un suspans pana la final. Am banuit pe multi ca ar fi lupul – adica varcolacul, ca asa se poarta acum -, numai la cel real nu mi-am oprit privirea. A reusit sa-l ascunda intr-un mod bizar, sa-l mascheze cumva. Cand a fost desconspirat, mi-a aparut in minte acel semn de intrebare… de ce s-a trezit abia acum sa ii vorbeasca Scufitei, cand risca sa fie descoperit? A dat el niste raspunsuri, dar nu m-a convins. Si da, varcolacul ii poate vorbi fetei, e diferenta care il ajuta sa iasa in evidenta fata de varcolacii Twilight. Nu va dezvalui mai multe, va recomand filmul, asa macar pentru a va face o impresie asupra a ce a fost si ce a ajuns Scufita noastra din copilarie. Oare sperie pe cineva?

PS: Din coloana sonora: O.S.T. – Keep The Streets Empty For Me

3 Comments

 • Miss Valery Posted 15/04/2011 22:45

  Incep cu melodia: ma obsedeaza! Primul lucru pe care l-am facut cand am ajuns acasa dupa ce am vazut filmul, a fost sa o caut. Asa ca oricat de prost ar fi fost filmul, tot m-am ales cu ceva. Doar ca… mie nu mi s-a parut chiar asa de prost. Am avut ce vedea: atmosfera de basm, actorii (in special Peter :P) si suspans. Eu aveam vreo 3 variante pentru lup, dintre care una s-a dovedit a fi corecta (si nu, nu era elefantul, asa cum sperau unii din public! scuze pentru spoiler :P).
  Una peste alta, daca nu ai asteptari prea mari si vrei doar sa te relaxezi cu gasca, scufita 2.0 poate fi o varianta.

 • Miss Valery Posted 15/04/2011 22:46

  Aaa, si ca sa raspund la intrebare: Who’s afraid of the big bad wolf? Depinde cine e lupul 😀

 • andres Posted 15/04/2011 23:08

  😀 Daaaa! Depinde cine e lupul… eu am tot banuit ca ar fi x sau y sau z, dar nu lupul… ma prind greu se pare!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.