Serial Readers, primul eveniment in offline

time read
Articolul are 559 cuvinte și se citește în 2 minute.

Scriam in urma cu o luna despre primul eveniment Serial Readers in offline. Scriam cu entuziasm si emotie, mare emotie! Stiti, uneori dorintele chiar devin realitate. Serial Readers a fost pentru mine o dorinta implinita. S-a ivit cu multi ani in urma ca, hai sa-i spun defect profesional (e o poveste mai veche), si a inceput sa prinda contur atunci cand am intalnit doi oameni frumosi. Va stiti voi, dragilor! Acum, dupa 4 ani, odata cu marirea echipei, clubul de carte Serial Readers a facut un pas inainte. A iesit din lumea virtuala.

Serial Readers team

Iata-ma astazi, la cateva zile de la primul eveniment Serial Readers. Emotiile au trecut, entuziasmul a ramas! Nimic nu se compara cu senzatia de implinire data de momentul in care stii ca ai reusit sa aduni laolalta oameni frumosi, oameni cu care impartasesti iubirea pentru carte, pentru cuvant, iubirea pentru minunile acestea care ne poarta in alte lumi.

Spuneam mai sus de emotii… da, au fost. Si inca mari. Si totusi, in momentul in care ne-am asezat in jurul mesei, o masa plina de carti care te invitau sa le rasfoiesti, am simtit cum emotia se duce. Am privit in jur. Chipuri senine, ochi frumosi, zambete timide, curioase. Si toti doream sa ascultam ce au ceilalti de spus. Va imaginati probabil ca a fost o liniste profunda, ca asteptam ca celalalt sa vorbeasca… Ei bine, in momentul in care linistea „s-a spart”, s-a intamplat sa descoperim in cuvintele celorlalti bucati din amintirile noastre. Firul povestii unuia era continuat de altul si rasucit de celalalt, astfel incat intalnirea a devenit o poveste. Una singura. O mana de oameni care, unii, nu si-au vorbit niciodata, s-au trezit acum cu senzatia aceea de a se cunoaste de-o viata.

Cartile au puterea aceasta, de a aduce oamenii aproape. Cuvintele ii leaga si ii arunca in povesti. Si povestile raman vii pentru totdeauna. Eu am retrait perioada in care l-am descoperit pe Alexandre Dumas si al lui Conte de Monte Cristo, asa acum ceilalti s-au intors in povestile lor de suflet scrise de Jules Verne, Agatha Christie, Edgar Allan Poe, Charles Dickens, J.K. Rowling si alti scriitori absolut minunati.

Senzatia cu care am ramas este aceea de a nu fi citit destul, senzatia ca niciodata nu voi reusi sa descopar toate aceste lumi superbe care stau si asteapta linistite pe rafturi de biblioteca.

Sambata, 6 iulie, ne-am intalnit o mana de oameni in ciuda ploii torentiale si a norilor care amenintau sa stea gri si imbufnati deasupra, pentru mult timp. Ne-am intalnit la Readers Cafe si am povestit despre noi, despre carti. Tema a fost „Povesti pentru o vara fierbine”. La final, am tras linie si am realizat ca povestile noastre au fost pentru o vara ca-n copilarie.

Cu sufletele incarcate de atata frumos si incantare, ne pregatim deja pentru urmatorul eveniment Serial Readers – va tin la curent! Acum niste ani visam sa fiu parte a unui club de carte. Acum, ca avem clubul, va astept si pe voi. Cartile apropie oamenii asa cum nici nu ne imaginam!

Despre eveniment mai puteti citi si aici. Imagini puteti vedea aici. Sunt oameni frumosi, promit!

In fiecare luna va voi invita si astepta la intalnirile Serial Readers. Sunt sigura ca temele propuse vor fi pe placul vostru si ca ne vom intalni cu zambet, cu carti, cu povesti… Doar sunt atatea de impartasit!

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.