Teoria relativitatii

Am stat ieri cateva ore bune in spitalul Fundeni. O alta sesiune de asteptare (a doua de saptamana asta). Aveam programare de la 8.30, insa programarile se fac de asa natura incat, atunci cand am ajuns mi s-a spus ca am putin de asteptat ca e o lista destul de lunga inaintea mea…

Si cu programarea cum ramane? Oare nu stiu eu ce inseamna o programare? Ma rog, trec peste asta ca m-as enerva degeaba. Lucrurile nu se vor schimba daca ma agit eu putin sau inca alte sute de persoane care trec prin aceeasi situatie. Noroc cu doctorul ca era dragut… parca mi-as mai face o programare, asa doar de „Buna ziua ;;)”

M-am plictisit amarnic in decursul acestor ore, am studiat oamenii, peretii, tablourile, scarile, ploaia de afara, apoi cum a iesit soarele, tablourile iar… Aveau ceva. Erau niste caricaturi: doctori si pacienti, consultatii… Si era una mai speciala, un grup de doctori asezati in cerc, toti cu pantalonii lasati si consultandu-se unul pe celalalt intr-un mod special… introduceau ceva (termometru?!?) in partea dorsala a celui din fata… Bleah!

Mi s-a spus cu un zambet mare cum ca aceea este defapt Teoria Relativitatii a lui Einstein. Am ramas putin mirata… Adica?!

Si a venit explicatia:

Einstein a fost intrebat la un momentdat de un tip ce inseamna aceasta teorie a relativitatii… Einstein a raspuns atunci:

– Gandeste-te la urmatoarea situatie… tu stai cu nasul in fundul meu, iar eu stau cu nasul in fundul altuia, in concluzie eu stau relativ mai bine decat tine, pentru ca tu esti cu nasul in fundul meu. Insa stau relativ mai prost fata de cel din fata mea…

De fiecare data cand priveam caricatura imi venea in minte teoria relativitatii! Nu cred ca o voi uita prea curand! :))

O zi relativ frumosa sa aveti! 😛

1 Comment

  • john john Posted 17/04/2008 14:17

    … explicatie destul de stiintifica a teoriei relativitatii 😀

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.