Thor – eroul cu ciocan

time read
Articolul are 283 cuvinte și se citește în 1 minute.

Voi spune din start ca mi-a placut Thor la nebunie! Legenda, zei, eroi, Marvel – cam asta e reteta pentru filme care imi plac inca de la vizionarea trailerului si care, dupa ce s-au terminat, vreau mai mult. Si de obicei primesc. O continuare sau macar speranta unei continuari, un „ma voi intoarce”.

Thor e combinatia perfecta intre legenda si realitate si, sincera sa fiu, personajul e mult mai credibil in rolul de erou decat in cel de pamantean. Nu voi intra prea mult in poveste – daca sunteti iubitori ai genului nu aveti nevoie de multe cuvinte pentru a-l viziona (daca nu ati facut-o inca!) – dar nu pot sa nu mentionez faptul ca trecerile succesive intre cele doua lumi au fost atat de line, incat chiar te intrebi daca nu cumva exista undeva un alt regat… bine, te intrebi pentru o fractiune de secunda! Suntem suficient intregi la minte sa nu ne punem intrebari absurde, desi uneori avem nevoie sa evadam din lumea noastra mica intr-o alta nemarginita.

Intorcandu-ma la Thor nu pot sa nu ma intreb care este de fapt mesajul filmului. Thor a fost exilat de catre Odin (minunatul Anthony Hopkins) pe Pamant. Aici el isi invata lectia, invata sa fie mai bun, sa fie un adevarat conducator. Este oare Pamantul o pedeapsa sau o binecuvantare? Filmul ne lasa cu impresia ca este ceva bun, doar Odin este… Odin stie mai bine. Apropo de Odin, nu cred ca ar fi fost actor mai potrivit pentru a-i da glas. As fi vrut sa aiba mai multe replici, sa fie mai… activ… Dar poate ca atunci filmul nu s-ar mai fi numit Thor.

PS. Sa mai spun de coloana sonora? Imi place place place!

6 Comments

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.