Transcendence – viață după moarte

time read
Articolul are 469 cuvinte și se citește în 2 minute.

What if a new intelligence was born?Transcendence

Ieri era doar un om. Astăzi, Johnny Depp este cine vrea el. E pirat, e bărbatul care plânge, e experiment, e Pălărierul Nebun, e Willy Wonka, e scriitor, criminal și chiar Don Juan. E cine vrea el, vă spun.

În Transcendence Johnny este doctorul Will Caster, cel mai apreciat cercetător din domeniul inteligenței artificiale. Experimentele sale controversate nu numai că l-au făcut celebru, însă au atras și antipatia extremiștilor anti-tehnologie, pentru că, știți voi, e greu să accepți ceea ce nu înțelegi.

Astfel că, în urma unui atac prin care se dorea distrugerea laboratoarelor de Inteligență Artificială din toată țara, Caster este adus mai aproape de realizarea proiectului vieții lui… chiar cu prețul acestei vieți. Caster devine în acest fel prima conștiință uploadată într-un sistem informatic și inamicul numărul unu al omenirii.

Mi-a plăcut foarte mult povestea de dragoste dintre protagoniști, dar și evoluția acestei povești. Filmul este unul dintre acelea care, la final, te fac să cazi pe gânduri (și, nu, nu îți rupi mâna!). Cu cât trece timpul, cu atât realizezi cât de adâncă e povestea. Am citit tot felul de impresii, ba ca e un film genial, ba că e slab, ba că e fix ceea ce ni se întâmplă acum și așa va ajunge omenirea dacă și dacă… Finalul filmului spune tot. Este esența poveștii și, de ce nu, a noastră.

Tehnologia nu trebuie privită ca un dușman, tehnologia este cea care ne poate salva. Depinde doar de mâinile în care pică. Doctor Caster este unul dintre cei buni, însă având prea multă putere, e privit ca fiind cel mai mare dușman.

Johnny Depp

Felul în care au desenat relația dintre Will și soția lui, Evelyn (Rebecca Hall), m-a dus cu gândul la evoluția unui cuplu, cu toate trăirile lui: iubire, încredere, dezamăgire, dor, disperare, speranță, sacrificiu. Jocul actoricesc nu m-a dat pe spate, însă m-a făcut să vad exact ce au vrut ei să fie văzut. Am urât personajul care trebuia urât. Am fost alături de cei răi pentru ca apoi să rămân, cum spuneam mai sus, pe gânduri.

Mi-a plăcut Transcendence. Mi-a plăcut foarte mult. Recunosc că am văzut filmul pentru Johnny Depp și Morgan Freeman, chiar dacă de al doilea nu prea am avut parte, însă m-a luat prin surprindere. Filmul este printre puținele care nu e povestit în trailer. De fapt, trailerul nu spune mai nimic. Pentru mine surpriza a fost ploaia. Ideea ploii din acest film e inedită. Vi-l recomand!

Transcendence (2014)

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.