Unde? Cand? Cum?

10Unde este fericirea? Cand o vom gasi? Cum sa o cautam?

Daca aruncati un ochi pe ici pe colo sau daca trageti putin cu urechea, va veti lovi de multe ori de intrebarile astea. Mi se par asa lipsite de sens… Si raspunsurile sunt la fel de in ceata cum ar fi raspunsul la „de ce nu te culci daca ti-e atat de somn?” – mi-e atat de somn, ca, daca as pune capul aici pe birou, as aluneca intr-un somn de zile mari pana saptamana viitoare. Mi-e teama insa ca timpul va trece, ca voi pierde cele cateva minute, ore dormindu-le. Si vreau sa le traiesc.

Despre fericire… nu stiu niciunul dintre raspunsuri. Nu stiu unde este, cand va fi, cum am putea-o gasi. Stiu doar ca ea pluteste cumva si sunt momente in care o vedem atat de clar, o simtim si zambim. Parca nu m-as lansa intr-un monolog prelung pe aceasta tema, dar am tot avut zile si zile, clipe si clipe de sentimente confuze, fericiri mai mici si mai mari, fericiri lipsa sau fericiri intense.

M-am bucurat enorm sa aud ca persoane dragi mie si-au gasit fericirea mult asteptata, ca visurile li s-au implinit aducand cu ele altele si altele. Si m-am intristat si alunecat incet pe panta dezamagrii atunci cand persoane dragi mie s-au sustras din cercul fericirii mele. Mai trist e ca stiam, dar ca trageam de speranta ca milogul… poate ca asa a fost scris, poate ca unele relatii sunt facute sa fie puternice, iar cele slabe sa se stinga in timp. Acum simt un dor imens pentru prietena mea care a disparut. Stiu ca e acolo undeva, dar nu mai e cum o stiam. Nutresc speranta ca se va trezi intr-o zi, ca va fi din nou ea, cea cu care stateam pe jos in bucatarie la tigara si la un pahar de vorba si lacrimi amare. Pana atunci insa am in mine un gol imens si amagirea fiecarei intalniri la care speram ca va fi prezenta si de la care de fiecare data s-a sustras… Oamenii se schimba, noi ne schimbam, fericirea se schimba si ea.

M-am minunat mereu cum a asezat timpul piesele in puzzle, iar la final am reusit mereu sa zambesc… ok, la fiecare final de act. Marele final e undeva acolo, ne asteapta…

Unde? Cand? Cum? Sunt niste intrebari la fel de relative ca si vremea de peste 2 zile, ca si ploaia care va cadea maine.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.