Vânătorul și Crăiasa Zăpezii

time read
Articolul are 630 cuvinte și se citește în 2 minute.

Războinicul Vânător și Crăiasa ZăpeziiWe blind ourselves to the truth because we are weak, because we hope. But there’s no hope for love. Love ends in betrayal. Aye and always.

V-ați întrebat vreodată ce a fost înainte de Alba-ca-Zăpada? Eu nu. Am luat povestea ca atare și m-am bucurat de finalul cu “au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”. În urmă cu patru ani am văzut filmul Snow White and the Huntsman care, după părerea mea, a fost mai mult despre vrăjitoare decât despre Alba-ca-Zăpada (am scris aici). La momentul respectiv mi-ar fi plăcut ca vânătorul să aibă un rol mai important și, cumva, povestea să meargă mai departe. Dorința mi s-a împlinit!

The Huntsman: Winter’s War (Războinicul Vânător și Crăiasa Zăpezii) vine să completeze imaginea de ansamblu cu ce a fost înainte și după momentul Alba-ca-Zăpada. Acel final fericit pe care l-am primit în 2012 se schimbă într-unul sumbru, căci vrăjitoarea mai are un as în mânecă. Oglinda. În plus, are și o soră de care a avut grijă să-i semene.

Freya este cea care, trădată fiind în dragoste, își descoperă puterile malefice și pleacă pentru a-și crește propria armată de vânători letali. Exista o singură regulă în regatul ei, aceea ca supușii să nu iubească, să își păstreze inimile înghețate. Când Eric (Chris Hemsworth) si Sara (Jessica Chastain) încalcă regula, Freya are grijă să-i despartă. Drept să spun, a fost destul de inspirată, desi nu am înțeles exact de ce l-a lăsat pe vânător să plece.

Șapte ani mai târziu, îl reîntâlnim pe Eric după momentul Alba-ca-Zăpada, când este solicitat pentru serviciile de războinic – vânător letal. Oglinda fermecată dispăruse și trebuia adusă înapoi. De aici începe aventura.

Războinicul Vânător și Crăiasa Zăpezii

Nu voi intra în detalii pentru că tocmai detaliile poveștii sunt interesante. Eric e un fel de Greuceanu cu limbaj colorat (Aye!). Prietenii care i se alătură, drumul (mai mult sau mai puțin inițiatic), obstacolele, vrăjitoarele, deciziile pe care le ia, fac din el eroul pe care mi-am dorit să-l văd în povestea de acum patru ani. Bonus: Alba-ca-Zăpada lipsește.

Povestea nu ar fi avut același farmec dacă nu era prezentă minunata Charlize Theron în rolul Ravenei, vrăjitoarea cea rea (dar bunăăă). Acesteia i se alătură Emily Blunt în rolul Freyei, surioara cu inima înghețată care m-a dus cu gândul la Crăiasa Zăpezii din Frozen. Deși filmul are o doză mare de previzibil, mi-a plăcut mult și foarte mult. Avem doză dublă de forțe malefice, avem poveste de dragoste, avem imagini superbe, costume pe măsură, machiaj și efecte interesante. De asemenea, m-am bucurat să-l revăd pe Sam Claflin (Finnick din Hunger Games sau Will din mai noul Me Before You) chiar și pentru (foarte) scurt timp. Să-mi doresc o continuare în care acest William să aibă rol principal? Da, îmi doresc. 😀

A trecut ceva timp de când am văzut The Huntsman, dar este o melodie din coloana sonoră care îmi place atât de mult, că a trebuit să scriu despre film pentru a o așeza într-un context. Ascult melodia și filmul capătă dimensiuni impresionante. Nu, filmul nu este atât de bun precum îl face să pară vocea lui Halsey, dar cu siguranță merită vizionat. Eu vi-l recomand cu mare drag.

Dacă l-ați văzut, vă aștept cu impresii!


Halsey – Castle (The Huntsman: Winter’s War Version)

The Huntsman: Winter’s War (2016)

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.