Vara tatuata pe buze

time read
Articolul are 399 cuvinte și se citește în 1 minute.

In fiecare zi visam ca trec orele mai repede, ne spunem in nestire ca mai sunt 6 ore, mai sunt 4 ore, mai sunt 27 de minute, mai sunt… Si asa a trecut vara. Asteptand-o. Asa a trecut anul, numarand minute si ore, numarand imbratisari furate si sarutari de cinema. Am furat iubiri marunte si am trait filme, am trait in trecut si in viitor. Ne-am intors mereu pe pamant urand finalul de film in care a trebuit sa iesim din sala. Am adormit cu gandul la nisipuri de aur, la cetati si dragoni. Dar ne-am trezit mereu al naibii de reali, dureros de umani.

Ne-am trezit intr-o lume seaca pe care uitam mereu ca o putem trai la alt nivel. La cel pe care noi ni-l impunem. Si da, uitam, ne trezim mici si adormim mici. Cum sunt oare zilele alea in care simtim ca toata lumea ne apartine? Cum de exista zile in care calcam pe nori si soarele-l purtam in buzunarul de la spate? Exista pentru ca asa vrem noi, pentru ca in acele momente suntem noi si imbratisam lumea, iubim, suntem indragostiti. Din pacate in cele mai multe dintre zile suntem doar o alta umbra, un al om, o carte de identitate si atat. Sunt diminetile in care uitam ce am visat, in care totul e pe dos, uram lumea si lumea ne uraste.

Nu putem fi oare mereu cu zambetul pe buze? Care e secretul celor care zambesc singuri pe strada? O carte? O melodie in casti? O gluma spusa de cineva cu o seara inainte? O noapte fierbine in bratele cuiva? Conteaza? Chiar nu. Fiecare avem muza noastra, fiecare din noi ar trebui sa ne gasim zambetul pierdut in perne si sa-l ducem la plimbare; cu siguranta va aduce alte si alte zambete.

Si vara se duce, prea repede, a durat cat o bataie de inima. A durat prea putin pentru sufletul meu. As vrea sa fie vara eterna… Totusi, mai trag de ea putin, o implor sa mai stea pe la mine. Ii voi inchide usa, o voi rapi si o voi baga si pe ea in buzunarul cu soarele. Mi le voi tatua pe piele pentru a nu le mai da drumul niciodata. Ce chestie… sa imi tatuez vara cu soarele cu tot… mi le-as tatua cu apa marii pe gat, pe piept, pe brate, pe buze. O vara eterna mi-as tatua in secret!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.