Viața noastră secretă

time read
Articolul are 558 cuvinte și se citește în 2 minute.

The Secret Life of Walter Mitty

Fiecare dintre noi avem o viață secretă. Ceea ce facem, ceea ce vorbim, felul în care reacționăm este de multe ori diferit față de ceea ce gândim. Nu de puține ori se întâmplă să ne întrebăm de ce am răspuns într-un fel și nu în altul, de ce nu am acționat conform planului pe care l-am gândit inițial.

Am văzut The Secret Life of Walter Mitty și am zâmbit. Atunci când a apărut filmul am refuzat să-l văd pentru că nu îmi place actorul. Nu știu de ce, dar Ben Stiller are ceva care mă irită. Mimica, vocea, habar nu am. Nu îmi place și pace. Am văzut filmul din întâmplare (de fapt, cineva a insistat și îi mulțumesc acum!). M-a prins de la primele „evadări” ale personajului.

Walter Mitty este un visător. Da, da, toți suntem visători. Walter însă este acela care visează cu ochii deschiși evadând, la propriu, din realitate. Lucrează de ani buni ca editor foto la o revistă, este îndrăgostit fără speranță de o colegă și se retrage foarte des în lumea lui, o lume fantastică, plină de aventuri. Nu ar fi ceva ieșit din comun dacă asta nu ar atrage atenția celor din jur. În momentul în care Walter și femeia visurilor sale sunt pe cale să rămână fără loc de muncă visătorul nostru trebuie să ia atitudine. Și nu oricum, el trebuie să iasă din lumea imaginară și să trăiască aventura la propriu.

Mi-a plăcut filmul, mi-a plăcut foarte mult. Mesajul este puternic, iar imaginile, ei bine, acestea sunt minunate! Nu îmi place actorul, însă povestea m-a făcut să trec peste acest mic inconvenient și, la final, am ajuns să rezonez cu Walter Mitty. Ben Stiller i-a dat viață. Mai mult, Ben Stiller a și regizat filmul, reușind să transpună povestea de numai două pagini și jumătate scrisă de James Thurber (în 1939), într-un film de două ore. Avem dramă, avem comendie, avem aventură, avem poveste de dragoste. Ce am mai avea nevoie? De cele două ore pentru a viziona filmul!

Ben Stiller

Va recomand cu drag acest film, este frumos. Tare frumos! Cu cât trece timpul de la vizionare, cu atât conștientizez mai mult această lume secretă pe care o port cu mine. Sunt sigură că te vei regăsi și tu în film. Asta dacă nu l-ai văzut deja!

Înainte de a încheia, iată declarația lui Ben Stiller:
„Îmi place că această poveste nu poate fi clasificată,” spune Stiller. „Are comedie, are dramă, este o poveste de aventuri, e reală şi hiper reală, într-un mod fantastic.  Şi totuşi, în centrul întregii poveşti se află un personaj în care, în opinia mea, se poate regăsi oricine – cineva care pare să treacă prin mecanismul vieţii moderne, dar trăieşte o viaţă cu totul diferită în capul său. Pentru mine, acesta întruchipează toate lucrurile pe care ni le imaginăm despre noi înşine şi lume, dar pe care nu le spunem niciodată.”Cinemagia.ro

The Secret Life Of Walter Mitty (2013)

O altă părere despre film puteți citi pe Serial Readers, aici>>

2 Comments

  • MissValery Posted 19/12/2014 01:23

    Filmul care m-a facut sa visez la Islanda! 🙂

  • andres Posted 19/12/2014 01:44

    Chiar mă întrebam dacă așa a început povestea ta cu Islanda 😀

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.