We bought a zoo!

„Sometimes all you need is twenty seconds of insane courage. Just literally twenty seconds of embarrassing bravery. And I promise you, something great will come of it.” – Benjamin Mee

Desi initial nu am gasit foarte atragator subiectul, dupa vizionarea filmului am ajuns la concluzia ca trebuie vazut neaparat. Cine si-ar cumpara o gradina zoologica? Cine ar fi suficient de nebun incat sa ia viata de la zero intr-un alt loc, cu o cu totul alta ocupatie, sa isi implice familia si sa traiasca aventura in acest fel? Poate doar cei care au ajuns pe marginea prapastiei, aproape de colapsul emotional. In aceasta situatie se afla Benjamin Mee, omul care porneste pe un nou drum, catre o noua viata. O viata plina de culoare, de frumos, de energie pozitiva… Piedicile nu lipsesc, insa nevoia de schimbare, de a trece peste amintirile triste care inca il bantuie il ajuta sa treaca peste dificultati.

Poate ca solutia pentru a evita depresia nu este aceea de a cumpara un zoo, insa mesajul filmului vine ca o palma pentru noi, cei care ne lamentam din diverse si care care nu reusim sa ne punem nici macar teluri, dar pai sa le si realizam… Orice este posibil daca vrei cu adevarat, daca crezi cu adevarat. Si primul pas e cel mai important, acele 20 de secunde in care iei decizia, marea decizie, oricat de nebuneasca ar fi.

Va recomand acest film pentru imaginile superbe, pentru povestea deosebita, pentru fetita care te cucereste de la primele replici, pentru animalele frumoase si nu in ultimul rand pentru ca este un caz real.

We Bought a Zoo(2011)

O alta impresie despre film aici.

4 Comments

 • m@ri@n Posted 28/01/2012 23:43

  Imi plac filmele lui C.Crowe, dar asta pare a avea o doza prea zdravana de optimism. Poate ma insel 😛

 • andres Posted 28/01/2012 23:46

  Are, are! Si e foarte bine. Ne mai ridica si noua moralul, ca dupa atatea stiri de ora 5, vreme rece, proteste si alte treburi gri, macar filmele sa ne arate ca se poate si altfel. 🙂

 • Ionu Posted 29/01/2012 02:00

  gata…m-ai convins….o sa-l vad 🙂

 • andres Posted 29/01/2012 02:01

  Astept impresii 😉

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.