Cartea sau filmul?!

time read
Articolul are 266 cuvinte și se citește în 1 minute.

E octombrie! Copacii isi schimba hainele, cerul isi schimba albastrul…
Ce poate fi mai frumos decat o toamna plina de culoare? Poate doar o toamna plina de carti frumoase care sa ne incante imaginatia… Anotimpurile ne aduc culori, pictorii le aseaza pe panza, iar autorii le deseneaza in cuvinte. Uneori cuvintele sunt luate si puse in miscare. Ele prind viata prin talentul actorilor, prin magia filmelor. Cartea acestei luni le cuprinde pe toate… cuvinte superbe, imagini de vis, un pictor, o fata frumoasa, actori pe masura.

Va invit din nou pe Serial Readers! Iata ce se intampla luna aceasta:

Cartea lunii: Fata cu cercel de perla, scrisa de Tracy Chevalier.
„Pornind de la una dintre picturile celebre ale pictorului Johannes Vermeer – Fata cu cercel de perla, Tracy Chevalier construieste un roman istoric, avandu-l ca personaj central pe Vermeer. Misteriosul tablou – si nu mai putin misteriosul autor – capata viata pe calea fictiunii, prin inventarea unei povesti de dragoste dintre pictor si tanara lui servitoare.”

Ati citit cartea? Ati vazut filmul? Va asteptam comentariile, impresiile aici.

Cateva secvente din film:

Cartile pe care le votam luna aceasta au fost ecranizate, astfel ca in noiembrie vom discuta nu numai despre carte, dar si despre filmul cartii.

Aflati care dintre ele este in topul preferintelor si votati si voi cartea pe care o doriti a fi cartea lunii noiembrie! Aici.

Dupa cum v-am obisnuit, suntem cu un pas inaintea timpului. Ne pregatim pentru decembrie! Asteptam propunerile voastre pentru votul de luna viitoare, pentru cartea lunii decembrie. Tema: carti controversate. Mai multe detalii despre cum sa ne faceti propuneri gasiti aici.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.