Ce sa faca?

time read
Articolul are 236 cuvinte și se citește în 1 minute.

Un copil se joaca. Acum ceva timp plangea, vroia jucarii noi, prieteni noi, vroia ceva nou. A primit. S-a linistit o perioada. S-a jucat in voie. Noaptea somnul ii era profund, nu mai plangea. Ziua se juca din nou. La un moment dat jucariile au inceput sa scartaie, sa se strice si oricat ar fi incercat sa le faca sa fie la fel, nu reusea. Parca intreg Universul complota impotriva lui. Prietenii erau mereu absenti si jucariile, offf, jucariile se faceau bucati. A inceput sa planga iar.

– Scumpul meu, ce se intampla? intreaba mama. E a nu stiu cata oara cand strici jucariile. Cum reusesti?! ofta ea exasperata.

Copilul o privi printre lacrimi. Oare era vina lui? De ce sa fi fost vina lui cand ele, jucariile erau fragile? Promiteau la inceput, promiteau o prietenie de lunga durata si rezistenta la… joaca multa. Si acum? Acum sunt doar bucati de plastic. Copilul a clipit des lasand lacrimile sa se usuce pe obraz. Ce avea de facut? A avut asteptari si acestea s-au dus pe apa sambetei. A sperat ca prietenii sa-i fie alaturi, dar nu erau decat colegi de joaca… Fiecare si-a vazut de jucariile lui.

Sa mearga mai departe? Sa-si planga dorinta de a avea altceva pana va primi? Sa spere la alte jucarii mai durabile? Jucarii care sa fie pentru totdeauna, rezistente, incantatoare… Ce sa faca? Ce sa faca? Are nevoie de un sfat!

5 Comments

 • Trackback: Ce sa faca? | Thoughts about nothing… | BunDeCitit.ro
 • S Posted 16/12/2011 10:41

  sa isi dea seama ca sunt si jucarii care nu se strica asa usor….sunt alea de calitate nu chinezismele din Europa, sunt alea ecologice facute din lemn si care nu se strica oricat ai trage de ele, sunt alea pe care nu le bagi niciodata in spatele dulapului sau daca le bagi reusesc cumva sa iasa la suprafata si navalesc peste tine imediat cum deschizi usa 🙂
  sunt putine intr-adevar pentru ca sunt mult mai scumpe si tinzi sa le cumperi pe alea ieftine si colorate….deaia trebuie sa ai grija la „cumparaturi”

 • andres Posted 17/12/2011 01:05

  Foarte corect! Dar daca am scris cele de mai sus referindu-ma la cu totul altceva? 😀

 • S Posted 17/12/2011 10:46

  ….si daca eu m-am referit la exact ce te-ai gandit tu 😉

 • andres Posted 17/12/2011 15:37

  Hmmmm! Cred ca trebuie sa punem gandurile pe fata 🙂 Cititul printre randuri nu stiu cat e de ok in cazul asta! 😛

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.