Serial Readers: Citim autori romani!

time read
Articolul are 598 cuvinte și se citește în 2 minute.

2013 a fost unul dintre cei mai frumosi ani ai Serial Readers. Dorinta noastra de a avea un club de carte in offline a devenit realitate. Ce poate fi mai frumos decat sa aduni cititori ca si tine, in acelasi loc (dar mereu altul), pentru a discuta despre cartile iubite? Pentru un cititior in serie care mi-s, aceasta este o dorinta implinita. Iata-ma acum, dupa ultima intalnire a lui 2013, cu un mare zambet pe fata. Si cum sa nu zambesc cand stiu ca am avut alaturi atatia oameni frumosi, oameni care mi-au umplut inima de bucurie?

Sambata trecuta, la cea de-a cincea editie offline a clubului nostru de carte, ne-am regasit alaturi de A.R. Deleanu si Florin Iaru la Libraria Bastilia pentru o discutie despre Autori romani de ieri… si de azi.

Serial Readers

Florin Iaru ne-a fost ghid prin lumea intortocheata a autorilor romani (din care face si el parte) si ne-a oferit sugestii si explicatii despre o carte sau alta. Unul din lucrurile pe care le-am observat toti de la masa a fost ca e foarte important cine este cel care ne-a fost profesor de limba si literatura romana. Unii au recunoscut ca au citit cu placere cartile din programa scolara, altii le-au urat pentru ca nu apreciaza lectura obligata, fortata si cu minim de explicatii relevante. Asadar, rolul profesorului sau indrumatorului nostru in materie de carti, in special cele scrise de scriitori romani, este esential in dezvoltarea unei educatii literare autohtone autentice.

Acest eveniment a venit la final de an ca un bonus, un omagiu adus celor care ne-au calauzit pasii pe cand nu stiam prea multe despre viata, celor care, prin scrierile lor ne-au atras in lumea cuvintelor, a povestilor minunate: autorii romani.

Eu am pornit in mica noastra calatorie printre scrierile romanesti cu Liviu Rebreanu si a lui carte, Adam si Eva, povestea care inca ma rascoleste. Am ascultat apoi, cu mare interes, recomandarile celor care ne-au fost alaturi. Cu fiecare autor mentionat, cu fiecare carte numita, realizam ca lista mea de carti de citit se mareste si nu voi reusi niciodata sa ii dau de cap. Nicio noutate aici.

La aceasta intalnire am avut onoarea de a-l avea alaturi de Florin Iaru, nu prozatorul, poetul sau publicistul, ci omul Florin Iaru, cititorul, cel care, ca si noi, cei prezenti, iubeste cuvintele, povestile. L-am vazut si ascultat pe Florin timp de doua luni in cadrul Atelierul de scriere creativa (organizat de Revista de Povestiri) si, dupa fiecare intalnire, aveam cate o lista de carti noi de citit. La fel s-a intamplat la finalul evenimentului, lista mea de carti era umflata.

Si, ca sa nu ma mai lungesc cu vorba, va invit aici, pe blogul Serial Readers. Veti gasi lista de autori romani recomandati in cadrul evenimentului, dar si carti care merita citite. De asemenea, veti gasi si lista de evenimente organizate anul acesta.

Serial Readers
Mai multe imagini de la eveniment gasiti aici>>

Le multumesc tare mult celor care au fost alaturi de noi la acest ultim eveniment al anului, serial readeri veritabili. Ii multumesc lui A.R. Deleanu, autorul cartii Imblanzitorul apelor (cartea lunii decembrie), pentru ca ni s-a alaturat. Le multumesc prietenilor de la Libraria Bastilia pentru gazduire, dar si pentru cartile minunate puse la dispozitie. Nu in ultimul rand, ii multumesc lui Florin Iaru pentru ca ne-a fost alaturi.

In incheiere va recomand sa retineti urmatoarea intalnire Serial Readers. Da, intalnim si in 2014: sambata, 18 ianuarie, ora 15.00. Dupa cum v-am obisnuit, va fi o locatie noua, absolut superba. Mai multe detalii in curand! Pana atunci, votati cartea lunii ianuarie aici: www.serialreaders.com.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.